Fiske

For omtrent 500 år siden var det folk fra Tinn i Telemark som eide her inne ved Lågen, som de som oftest kalte Holmalågen etter de cirka 60 holmene i vannet.

Med ett flateinnhold på 10,88 kvadratkilometer, er Nordmannslågen ett av de største vanna på Hardangervidda.


For det meste er innsjøen ikke dypere enn 2 - 3 meter, bare på ett mindre område utenfor Besso er det en djupål på over 10 meter. Siden vannet er så grunt, kommer det mye lys til den sandholdige bunnen, noe som gir svært gode vekstforhold for skjoldkreps og marflo. Disse små krepsdyra er ypperlig mat for fjellørreten, og legger grunnlaget for den store fine ørreten som Nordmannslågen er kjent for.


Nasjonalt vurdert ligger Besso i et av de beste fiske- og jaktområder i landet. Gjennomsnittsvekt på fangsten av ørret i Nordmannslågen er ca 800 gr. Feit og fin ørret ca 1000 og 750 gr.
Det kan nevnes at det sommeren 2021 ble tatt en ørret på 3,6 kg på stang rett ved Besso!
Det er også flere fine fiskevann i nær omkrets.


I Elva Besså som renner ut rett ved hytta er det også fint å fiske. Her kan man få storørret som begynner å gå på elva for å finne gyteplasser fra midten av august.


Etter en 15 min spasertur oppover elva kommer du til Bessovatnet. Mye fisk av litt mindre størrelse. Deretter ledes du gjennom den flotte Dimmedalen, med Hardangerviddas største flora/blomstring og opp til Dimmedalsvannet.


Her er det flott fiske med ørret i hovedsak 600-900 gram. I området heromkring ligger mange små og store tjern, med fjellørret både på 1 og 2 kg…


Spør gjerne i resepsjonen om adkomst og fiske i disse tjerna.

Du må selv kjøpe fiskekort på forhånd, elektronisk via nettsiden nedenfor.
www.inatur.no , velg "Kjøp fiskekort" i menyen, velg Hordaland og søk opp Eidfjord kommune.Velkommen til fisketur på 1. klasse – her er det fisk nok til alle!!

No items found.
No items found.

Kontakt oss

957 26 170
post@besso.no
Del oss:
Ønsker du å bestille rom?

Ta kontakt pr mail, eller via kontaktskjema vedsiden av.
Copyright 2020 Besso Turisthytte AS
Utviklet av Annec design
Rosemaling: Veronica Heimsbakk